ANM emite PRIMA ALERTĂ DE CANICULĂ. "S-au resimţit 39 de grade în Bucureşti"

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat că miercuri ar putea fi emisă prima alertă de caniculă din acest an. 

”La București au fost 35 de grade Celsius. Vorbim de un indice de discomfort termic accentuat care în bună parte din vestul, sudul, și sud-estul țării a depășit pragul critic de 80 de unități, iar la nivelul temperaturii resimțite, inclusiv la București am resimțit mai mult de 38-39 de grade Celsius, luând în considerare atât valorile de temperaturi maxime, unde am spus că au atins pragul unei zile de caniculă, cât și gradul de umezeală sporit în atmosferă.

Vorbim de un val de căldură care se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni și de la o zi la alta vom depăși 35 și izolat 37 de grade Celsius.

Se va menține pe tot parcursul acestei săptămâni, iar miercuri dimineață analizăm posibilitatea ca luând în considerare cele trei zile minimum consecutive în care să avem temperaturi maxime de peste 35-37 grade Celsius asociate și cu nopți tropicale cu minime care depășesc 20 de grade celsius și acest discomfort termic, emitem prima alertă de caniculă din această vară.”, a spus Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel