ANI: Liderul Sanitas Marius Petcu nu poate justifica peste 700.000 de euro

Marius Petcu
Marius Petcu

Fostul preşedinte al Sanitas şi al CNSLR Frăţia Marius Petcu este acuzat de inspectorii de integritate că are o avere cu mult mai mare decât i-ar permite veniturile.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, de către domnul PETCU Marius - Grigore, Președinte al Federației Sindicale SANITAS din România și al Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România - FRĂȚIA (C.N.S.L.R. – FRĂŢIA), în cuantum de 3.024.615 Lei (aprox. 725.312 Euro), se arată într-un comunicat de presă al ANI, citat de realitatea.net.

Având în vedere cele de mai sus, s-au dispus următoarele:

- sesizarea Comisiei de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea Apel București, potrivit dispozițiilor art. 18 din Legea nr. 176/2010, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de Președinte al Federației Sindicale SANITAS din România și al Confederației Naționale a Sindicatelor Libere din România - FRĂŢIA (C.N.S.L.R. – FRĂŢIA);

- sesizarea Primăriei Sector 4, București, în vederea aplicării dispoziţiilor Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât suprafața imobilului deținut în București, declarată organului fiscal în vederea impozitării, este mai mică cu 178 mp decât cea rezultată din expertiza tehnică extrajudiciară, fapt care a determinat un calcul eronat al impozitului pe clădire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel