Andreea Paul-Vass primeşte Consiliul pentru competitivitate

Andreea-Paul-Vass
Andreea-Paul-Vass

Guvernul a decis, miercuri, înfiinţarea unui Consiliu Naţional pentru Competitivitate (CoNaCo), a declarat consilierul de stat Andreea Paul-Vass. CoNaCo se înfiinţează printr-un memorandum şi este condus de consilierul Andreea Paul-Vass.

„Nu este decât determinarea Guvernului de a aborda problema competitivităţii româneşti. Competitivitatea este un domeniu în care România are foarte mult de recuperat. Într-un raport global al competitivităţii, ne poziţionăm pe locul 77 din 142 de ţări analizate. La nivel european, productivitatea medie economică ne poziţionează sub jumătatea mediei europene“, a motivat consilierul necesitatea înfiinţării CoNaCo.

Obiectul major al CoNaCo este elaborarea „Strategiei naţionale de competitivitate România 2020“ şi va prezenta semestrial rapoarte publice cu privire la dinamica pe care o are competitivitatea economică.

CoNaCo va fi format din decidenţi de la 20 de instituţii centrale, experţi din mediul academic şi universitar şi 40 de reprezentanţi ai celor mai mari companii angajatoare şi contributoare la bugetul de stat.

Consiliul se va întruni vineri, în prima şedinţă, a menţionat Andreea Paul-Vass.

Potrivit Programului Naţional de Reformă adoptat de Guvern anul acesta, CoNaCo ar fi trebuit să fie condus de un ministru delegat pentru competitivitate, însă consilierul de stat a precizat că nu se va lua o astfel de decizie. Andreea Paul-Vass a menţionat că înfiinţarea CoNaCo nu presupune cheltuirea unor sume de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel