Anchetă la un centru de plasament, după ce un copil dependent de droguri a ajuns la spital

droguri
droguri

Autorităţile pentru Protecţia Copilului Vaslui au început, luni, o anchetă internă la un centru de plasament din Bârlad, după ce un copil instituţionalizat, dependent de substanţe halucinogene, a ajuns la spital cu ambulanţa în stare de sevraj, la o zi după ce nu a mai consumat etnobotanice.

Potrivit Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vaslui, incidentul în urma căruia copilul, în vârstă de 12 ani, a fost internat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, cu stare de apatie totală, lipsă de comunicare şi tremur slab, vine la câteva zile după ce intrase într-un program special de consiliere şi monitorizare din cauza absenteismului şcolar, scrie Mediafax.

Odată inclus în acest program, în care era însoţit zilnic la şcoală de către un educator din cadrul Centrul de Plasament "Elena Farago", băiatul a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că este consumator de substanţe etnobotanice.

"Mărturisirea făcută de copil a fost motivul pentru care consilierea noastră s-a centrat în special pe această adicţie (n.r.-dependenţă faţă de un drog), în scopul de o elimina. Însă, în ziua următoare, minorul a început să prezinte o stare de apatie totală, lipsă de comunicare şi tremur slab, motiv pentru care personalul din centrul de plasament a solicitat servicii medicale de urgenţă. Întreaga situaţie a acestui copil ne-a determinat să demarăm o anchetă internă pentru a vedea cum un beneficiar al centrului de plasament a ajuns să fie dependent de consumul de substanţe etnobotanice", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, băiatul în vârstă de 12 ani se află internat în continuare la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului de Urgenţă Bârlad. În funcţie de recomandările făcute de către cadrele medicale bârlădene, copilul va fi ulterior transferat la o unitate sanitară de specialitate din municipiul Iaşi.

Băiatul se află în sistemul de protecţie a copilului încă de la vârsta de cinci ani, fiind beneficiar al serviciilor de tip rezidenţial ale Centrului de Plasament "Elena Farago" Bârlad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel