Anchetă după ce Csaba Asztalos a fost înjurat pe stradă

Csaba Asztalos
Csaba Asztalos

Poliţiştii bucureşteni au deschis un dosar penal pentru ameninţare şi caută patru persoane care, miercuri, l-ar fi înjurat pe o stradă din centrul Bucureştiului pe preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, informează surse oficiale din Poliţia Capitalei.

Conform surselor citate, Csaba Asztalos s-a prezentat, vineri, la sediul Poliţiei Capitalei şi a depus o plângere în care a declarat că miercuri, 10 octombrie, în timp ce mergea pe Bulevardul Dacia, a auzit cum membrii unui grup de patru persoane, aflat la distanţă, în spatele lui, l-au înjurat şi i-au adresat cuvinte jignitoare legate de apartenenţa sa etnică, scrie Mediafax.

Asztalos a menţionat în plângere faptul că nu a reţinut figura niciunuia dintre presupuşii agresori. Ca urmare a plângerii depuse de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ameninţare şi încearcă să-i identifice pe cei care l-ar fi agresat verbal pe Csaba Asztalos.

Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a precizat sâmbătă, că a depus la Poliţia Capitalei, vineri la prânz, o plângere referitoare la incidentul produs miercuri în Capitală şi semnalat într-o scrisoare trimisă premierului de către un grup de ONG-uri.

"Iniţial, nu am vrut să depun plângere, însă, la insistenţele prietenilor, am făcut acest demers", a mai spus Asztalos.

Anterior, reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat, preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării CNCD), Csaba Asztalos, nu depusese, până vineri, la ora 16.00, vreo plângere legată de faptul că ar fi fost atacat pe stradă de patru persoane.

Un grup de ONG-uri i-a semnalat, sâmbătă, premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisă, că preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a fost "atacat stradal", miercuri, în centrul Capitalei, de patru persoane, semnatarii cerând garantarea integrităţii fizice a acestuia şi începerea unei anchete.

În afara precizării legate de plângere, Asztalos a spus că nu doreşte să facă nicio declaraţie referitoare la incidentul menţionat în scrisoarea ONG-urilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel