Puțini știu că ciocolata, pe lângă plăcerea de a o consuma, are și beneficii pentru sănătate.
Autor: Roberta Cautiş
Conform unui studiu efectuat pentru Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, pe un eşantion de aproximativ 33.000 de femei, s-a dovedit: cu cât cantitatea de ciocolată consumată este mai mare, cu atât este mai mic riscul de apariţie al accidentului vascular cerebral, informează 20minutos.es.
Rezultatele studiului sprijină existenţa unei legături între consumul de cacao şi sănătatea cardiacă, dar fără să încurajeze abuzurile. Deşi susţin că ciocolata poate aduce beneficii semnificative pentru sănătate, cercetătorii atenţionează că excesul ar putea fi contraproductiv şi prin urmare să afecteze organismul.
Directoarea studiului afirmă că “ciocolata ar trebui să fie consumată cu moderaţie pentru că are în componenţă multe calorii, grăsimi şi zaharuri” şi recomandă mai degrabă ciocolata neagră.
Sunt deja numeroase studii ce au demonstrat ideea potrivit căreia consumul de ciocolată are o influenţă pozitivă asupra sănătăţii umane, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi antiinflamatoare. Aceasta include reducerea presiunii arteriale şi îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină.