Urmărește emisiunea live


Amendă pentru stăpânul rottweiler-ului care a atacat Patrula Călare a Capitalei

Un echipaj din Patrula Călare, unitate care sprijină Poliția Locală a Municipiului București, a fost atacată, miercuri, de un câine din rasa Rottweiler, scăpat de sub supravegherea stăpânului, la intrarea în Parcul Herăstrău. După calmarea animalului agresiv, stăpânul acestuia a fost amendat pentru nerespectarea Ordonanței 55/2002 referitoare la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

"Miercuri dimineață, în timp ce intra în dispozitiv în Parcul Herăstrău, un echipaj din Patrula Călare a Municipiului București a fost atacat de un câine agresiv din rasa Rottweiler. Câinele – care nu avea nici lesă și nici botniță – a scăpat de sub supravegherea stăpânului și a sărit la picioarele unuia din caii ce forma patrula care urma să monitorizeze o zonă a parcului Herăstrău. După primul atac, câinele (care nu mai asculta de comenzile stăpânului) a sărit la pieptul celui de-al doilea cal, încercând să-i sfâșie carnea. Doar datorită pregătirii agenților și a cailor nu a fost înregistrat un eveniment nefericit: câinele scăpat de sub control a încercat să sfâșâie picioarele cailor și a atacat direct pe unul dintre agenți, mușcându-l de cizma de călărie. În acest moment, caii – care sunt pregătiți să nu reacționeze agresiv în prezența unui câine – au încercat să-și protejeze călăreții, formând un paravan între atacator și agenți. Abia în acest moment, agenții au reușit să domolească Rottweiler-ul. Din nefericire, animalul scăpat de sub control a mai apucat să atace un alt câine de companie aflat în apropiere", precizează un comunicat al Poliției Locale a Municipiuui București.

Potrivit sursei citate, stăpânului patrupedului agresiv i s-a aplicat de către Poliția Locală a Municipiului București amenda maximă pentru nerespectarea Ordonanței 55/2002 referitoare la regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

După atacul asupra lor, caii Mango și Delia au primit îngrijirile necesare, li s-a administrat un antibiotic și au fost retrași în padoc, pentru un consult veterinar mai în amănunt. Misiunea echipajului atacat a fost preluată de un altul, care a continuat monitorizarea parcului Herăstrău.

Vezi aici rănile pricinuite cailor de către rottweiler

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel