Ambasada SUA: Este prematur să comenteze propunerile pentru Parchet şi DNA

gitenstein
gitenstein

Nominalizările pentru funcția de Procuror General și cea de șef al DNA anunțate, joi, de ministrul Justiției nu vor să fie încă comentate de către ambasada SUA. Desemnarea lui Tiberiu Nițu și a lui Ioan Irimie pentru cele două funcții au fost transmise la CSM.  Şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM pentru avizarea celor doi procurori  va avea loc în 22 noiembrie.

"Ar fi prematur să facem comentarii în această etapă a procesului", a menţionat Ambasada SUA, la solicitarea Mediafax.

 Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

 Tiberiu Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

 Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a subliniat, marţi, importanţa procesului de selecţie a noului procuror general şi a noului procuror-şef al DNA, subliniind că acesta va influenţa percepţia Washington-ului asupra parteneriatului strategic cu România.

 "Pentru Statele Unite ale Americii, acest proces de selecţie va fi un criteriu foarte important, care va influenţa percepţia asupra parteneriatului nostru strategic cu România", a afirmat Gitenstein.

 "Primul test în acest sens va fi numirea noului procuror general şi a noului procuror-şef al DNA. Este vital ca cei numiţi în aceste înalte funcţii să fie susţinuţi de toate marile partide politice, ca ei să fie procurori independenţi, apolitici şi, mai presus de toate, să fie la fel de competenţi şi curajoşi precum predecesorii lor", a spus ambasadorul SUA.

Şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizarea lui Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie în funcţiile de procuror general al României şi şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie va avea loc în 22 noiembrie.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel