Alina Gorghiu, prima femeie la șefia PNL: De la avocat stagiar, la conducerea unui partid istoric

Alina Gorghiu a fost aleasă, joi, în funcţia de preşedinte al Partidului Național Liberal, devenind astfel prima femeie care ocupă o astfel de funcție în acest partid istoric.

În vârstă de 36 de ani, Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL în campania pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, este, începând de astăzi, noul președinte al liberalilor, după ce s-a impus în competiția internă, cu 47 de voturi, în fața contracandidatului său, Ludovic Orban, care a obținut doar 27 de voturi.

Alina Gorghiu a absolvit în 2001 Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine Dimitrie Cantemir, iar un an mai târziu a devenit membru al PNL. În 2004, urmează cursurile "Facultății de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative", Universitatea Piteşti, iar din 2012 este doctor în drept, titlu obținut de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

În 2007, Alina Gorghiu urmează un curs de inițiere în profesia de mediator, organizat de Consiliul Baroului Bucureşti şi Centrul de Mediere internaţională şi Arbitraj Bucureşti. 

În debutul carierei profesionale, Alina Gorghiu lucrează ca avocat, pentru ca trei ani mai târziu să devină asociat la "Gorghiu, Pop şi Asociaţii – Societate civilă de avocaţi". În prezent, noul lider al PNL este avocat titular al Cabinetului Individual de Avocat „Gorghiu Alina Ștefania".

Timp de patru ani, în perioada 2004-2008, Alina Gorghiu a îndeplinit funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al Sectorului 5 din Capitală, iar la alegerile legislative din 2008 obține un mandat în Camera Deputaților. În martie 2012, Gorghiu devine vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, iar în decembrie același an câștigă un nou mandat în Parlament.

Alina Gorghiu este, de asemenea, membru în Baroul Bucureşti, director executiv în Asociaţia Centrul Avocaţilor Mediatori, membru în Asociaţia de Mediatori din Domeniul Financiar Bancar - FINBAN, prim-vicepreşedinte şi membru fondator al Asociaţiei Institutul Internaţional de Mediere.

Vezi AICI CV Alina Gorghiu

Vezi AICI sinteza activității în legislatura 2012-prezent

Ce avere deține Alina Gorghiu

Noul președinte al PNL, Alina Gorghiu, deține, potrivit declarației de avere din mai 2014, o cotă de 17,65% dintr-un teren de 3.000 metri pătrați în Mogosoaia, Ilfov, o casă de 125 de metri pătrați în Capitală, cumpărată prin credit bancar în 2008, două conturi bancare și două depozite în lei, precum și un depozit și un cont în euro.

În declarația de avere a Alinei Gorghiu, apare și o creanță în valoare de 100.000 de lei acordată cabinetului individual de avocatură Pop Tudor-Octavian, precum și o datorie la Raiffeisen Bank, de 17.335.76 de euro, scadentă în 2018.

Ca parlamentar, Alina Gorghiu încasează un salariu anual de aproape 60.000 RON net, însâ realizează venituri și din drepturi de autor, din poziția de Mediator la biroul său de mediator, din activități juridice, precum și din dobânzile la depozite și din diverse colaborări.

Vezi AICI declarația de avere a Alinei Gorghiu pe 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel