Alimentele se scumpesc din nou. Preţurile vor creşte cu 3-5 la sută în perioada următoare

CORA - HIPERMARKET
CORA - HIPERMARKET

Conform Federaţiei Agrostar, produsele alimentare vor cunoaşte o creştere de 3-5 la sută în perioada următoare, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, dar şi a contextului internaţional.

"În viitor, lupta pentru resursele de hrană ale planetei se va ascuţi, iar România, deşi are potenţial uriaş în domeniu, va fi doar o piaţă de desfacere pentru produsele scumpe din import. Optimismul exagerat al domnului Valeriu Tabără, care susţine că România nu se va confrunta cu o criză alimentară, arată lipsă de realism din partea domniei sale", a declarat Niculae Ştefan, preşedintele Agrostar.

Declaraţia  lui Niculae vine după ce şi preşedintele Romalimenta, Sorin Minea, declara la începutul lunii că preţurile produselor alimentare procesate vor creşte în următoarele 2-3 luni cu 10% şi 12%.

De remarcat  că, potrivit  datelor Institului Naţional de Statistică (INS), în primele patru luni ale acestui an, preţurile au crescut la cartofi cu peste 30%, la alte legume şi conserve de legume cu 21,2% şi în cazul zahărului cu 17,56%. Astfel, mărfurile alimentare erau în luna aprilie cu 5,08% mai scumpe comparativ cu finele anului trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel