Alexandru Rafila, AVERTISMENT. Acestea sunt "cele mai frecvente cauze de deces" provocate de COVID-19

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Alexandru Rafila a transmis un avertisment în contextul COVID-19. Care sunt cele mai frecvente cauze de deces odată cu infectarea cu virusul.

Prof. dr. Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a transmis un nou avertisment în ceea ce privește pandemia de COVID-19, în România.

Astfel, acesta susține că "persoanele de peste 60 de ani, cu afecțiuni cardio-vasculare și diabet, sunt cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19".

"Noi avem o epidemie moderată. Nu e nimic neașteptat dacă ne uităm la proporția cazurilor de coronavirus. Cele mai multe cazuri de decese au fost după vârsta de 60 de ani. Opinia generală că sunt mai afectate persoanele vârstnice și cele care au comorbitități e reală. Și că grupele de vârstă care fac mai frecvent boala au mortalitate mult mai mică. E trendul așteptat de oamenii care lucrează în zona de sănătate publică. Mai mult, ordinea afecțiunilor coincide și cu afecțiunile care provoacă mortalitatea generală în România. Primul loc sunt afecțiunile cardio-vasculare, urmate de diabet și de bolile neoplazice. Cele mai frecvente cauze de deces sunt acestea două", a declarat prof. dr. Alexandru Rafila, ]n direct la Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel