Alexandru Arșinel va fi consultat la Cluj de medici austrieci și italieni

arsinel
arsinel

Internat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, după transplantul de rinichi, Alexandru Arșinel va fi consultat și de către medici din Italia și Austria, potrivit profesorului Mihai Lucan.

Mihai Lucan a declarat, într-o conferință de presă, că actorul este afectat de stres și că starea sa mai puțin bună nu ține de transplant.

"Arșinel va veni să-i facem investigații medicale, nu știu care e starea lui. O să-i facem consulturi interdisciplinare foarte extinse, inclusiv cu medici din Austria și Italia, care probabil o să-l consulte, trebuie să găsim o cale ca el să nu mai rezoneze la mizeria asta umană. Trebuie să găsim motivația evoluției lui actuale, pentru că nu ține de transplant. Transplantul merge foarte bine, a fost controlat, intră bine sângele, iese bine, iese bine urina. Este vorba de o afectare generală. Mă și mir, e om bătrân, nu s-a mai întâlnit cu lăturile societății? Probabil că vârsta sensibilizează oamenii. Cert e că stresul afectează în mod direct evoluția transplantului. Sunt multiple lucrări citate, care arată că stresul scade imunitatea, iar scăderea imunității duce la creșterea toxicității medicației imunosupresive și se pot produce diverse leziuni concomitente, unele grave", a explicat Mihai Lucan.

Ce reclamă președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie "Claudia Safta"

Actorul Alexandru Arșinel a fost supus unui transplant de rinichi, la sfârșitul lunii august, la ICUTR Cluj. Atunci, actorul a mulțumit familiei donatorului și a spus că de 40 de ani are o problemă de nefrologie, figurând în evidența spitalului 'Carol Davilla' din București.

Ulterior, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu, a spus că va depune, pe 27 septembrie, o plângere la Parchet împotriva actorului Alexandru Arșinel, director al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din București. Potrivit lui Emanuel Ungureanu, care se ocupă de 13 ani de îngrijirea a peste 70 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică, tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal, pentru substituția de rinichi efectuată actorului Alexandru Arșinel la IUTR Cluj-Napoca acesta a așteptat numai trei zile și a beneficiat de o intervenție care l-a salvat de la supliciul dializelor, în timp ce tineri în mare impas figurează de ani de zile pe listele de așteptare pentru un transplant. Ungureanu dorește ca justiția să clarifice dacă în privința lui Alexandru Arșinel au fost sau nu respectate regulile listei de așteptare pentru transplant. El spune că nu se știe dacă Alexandru Arșinel a primit un rinichi sau doi și nu s-a clarificat nici câți potențiali primitori ai rinichiului de care a beneficiat actorul au fost chemați la Cluj-Napoca, pentru transplant, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel