EXCLUSIV  De ce Mircea Diaconu? Călin Popescu Tăriceanu răspunde întrebărilor despre candidatura la alegerile prezidențiale!

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit la DC NEWS cum s-a ajuns la alianţa dintre partidul său şi Pro România, dar şi cum a decis să se retragă din cursa pentru prezidenţiale, în favoarea lui Mircea Diaconu. 

"Între partidele noastre există o înţelegere care ne dă posiblitatea nouă şi candidatului Mircea Diaconu să fie susţinut de alianţa noastră. Nu este o alianţă politică bazată pe un program, ci doar o înţelegere pentru susţinerea lui Mircea Diaconu. Şi noi, şi cei de la Pro România, apreciem că singura candidatură de succes poate fi a unui candidat care iese din tipare. Este o dorinţă de a vedea ceva diferit şi cred că la această dorinţă a cetăţenilor trebuie să se vină cu o astfel de candidatură. Mircea Diaconu, în calitatea sa de independent, a înţeles care este rolul descris de Constituţie, adică preşedintele echidistant, nu unul care ajunge la Cotroceni şi este perceput ca preşedintele partidului din care a provenit, funcţie din care îşi ajută partenerii şi pune beţe în roate adversarilor politici. Iohannis nu este preşedintele României, ci al PNL şi pune beţe în roate guvernului PSD. Ăsta este mandatul lui Iohannis!", a declarat Tăriceanu. 

De ce s-a retras Tăriceanu din cursă

"Înţelegerea pe care am avut-o cu PSD de a avea un candidat UNIC pentru că aceasta era formula care putea să ne dea şansa unei competiţii cu Klaus Iohannis, care ştia că un candidat unic din zona coaliţiei va fi unul serios pentru el. Doamna Dăncilă a decis să candideze dânsa, nu ştiu de ce, dar şansele ei de a ajunge în turul doi sunt legate de a mobiliza maximum scorul partidului", a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, la DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel