Ai o hartă natală diurnă sau nocturnă? Ghid simplu care te va ajuta

Dacă eşti pasionat de astrologie, poate știi că există niveluri mai profunde decât simplul horoscop după zodii. Există ascendent, apoi semnele în care se aflau Luna şi celelalte planete în momentul naşterii tale, formând astrograma ta. De fapt, s-ar putea să nu te identifici prea mult cu zodia ta de cele mai multe ori, pentru că trebuie să iei în considerare întreaga ta hartă natală.

O modalitate foarte simplă de a afla mai multe despre amprenta ta cosmică unică este să determini dacă ai o hartă natală diurnă sau nocturnă. Nu se leagă doar de momentul/ ora naşterii tale - este vorba despre plasarea Soarelui în harta ta natală.

Conceptul de astrogramă de zi sau de noapte (diurnă sau nocturnă) este un concept astrologic antic cunoscut sub numele de secta sau conditio.

Semnele și planetele vizibile sunt împărțite în două secte: diurne (zi) și nocturne (noapte). Secta descrie cum vor funcționa energiile în astrograma ta.

Iată un ghid rapid:

Diurn

Planetele diurne

Soare
Jupiter
Saturn
Mercur este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare.

Semnele diurne

Berbec
Gemeni
Leu
Balanţă
Săgetător
Vărsător

Case diurne

Casele 7 - 12

Nocturn

Planetele nocturne

Luna
Venus
Marte
Mercur este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare.

Semnele nocturne

Taur
Rac
Fecioară
Scorpion
Capricorn
Pești

Case nocturne

Casele 1 - 6

Cum îți poți da seama dacă ai o astrogramă de zi sau de noapte?

În primul rând, caută harta natală punând ora nașterii, data și locația într-un calculator gratuit pentru graficul natal. Acum, găseşte linia orizontală care începe cu semnul Ascendentului (marcat cu literele AC sau ASC) în harta natală și determină pe ce parte a orizontului se află Soarele - sau verifică în ce casă se află fiecare planetă din astrograma ta. Dacă Soarele se află deasupra liniei orizontului sau în casele 7, 8, 9, 10, 11 sau 12, ai o astrogramă de zi. Dacă Soarele se află sub linia orizontului sau în casele 1, 2, 3, 4, 5 sau 6, ai o astrogramă nocturnă. Sună complicat? 

Nativii care au astrograme de zi sau diurne tind să fie mai expresivi şi mai extrovertiţi (un fel de vedeta spectacolului), în timp ce nativii care au astrograme de noapte sau nocturne sunt mai mult în zona emoţională receptivă a spectrului (adică scenaristul din culise).

În esență, într-o hartă de zi, planetele diurne (Soarele, Jupiter, Saturn și uneori Mercur) au o influență mai puternică, iar într-o hartă de noapte, planetele nocturne (Luna, Venus, Marte și uneori Mercur) domină.

Citește continuarea articolului pe ASTROSENS.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel