Află care este valoarea obligațiunilor EFSF cumpărate de Japonia

yen
yen

Într-o licitaţei care a avut loc joi, Japonia a cumpărat obligaţiuni în valoare de 300 milioane euro emise de Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF), a declarat o sursă oficială din ministerul japonez al Finanţelor, vineri, pentru Reuters .

Autoritățile de la Tokio au subscris astfel 10% din oferta de 3 miliarde euro scoasă pe piaţă de EFSF pentru a finanţa Irlanda şi Portugalia, deși  oferta a fost suprasubscrisă până la 4,5 miliarde euro.

EFSF, instituţie cu rating AAA, a emis astfel primele obligaţiuni cu maturitatea la trei ani şi intenţionează să diversifice în continuare maturităţile oferite.

Fondul, înfiinţat în 2010, a emis până în prezent obligaţiuni în valoare totală de 21 miliarde euro prin şase operaţiuni, iar Japonia a împrumutat până acum EFSF cu 3,535 miliade euro prin achiziţii de obligaţiuni, intenționând ca această acțiune să se prelungească și ăn viitor prin utilizarea rezervelor de sta în monedă euro.

Oficialii Fondului European de Stabilitate Financiară speră că cererea solidă atrasă de obligaţiunile pe care le emite ar putea reduce la tăcere zvonurile că instituţia ar putea avea probleme de finanţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel