Afirmaţii "îngrijorătoare şi periculoase" despre NATO. Biden dezvăluie declarația compromițătoare a lui Trump

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Președintele american Joe Biden a criticat ferm declarațiile "alarmante și periculoase" făcute cu o zi înainte de rivalul său, Donald Trump. 

Acesta afirmase că ar încuraja Rusia să atace țările membre NATO dacă acestea nu își îndeplinesc obligațiile financiare, potrivit Agerpres. În timpul unui miting, sâmbătă, în Carolina de Sud, Donald Trump a relatat între altele o conversaţie cu unul dintre şefii de stat din NATO, fără a-l numi.

"Unul dintre preşedinţii unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia, ne veţi proteja?, a povestit miliardarul înainte de a dezvălui răspunsul său: "Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile.

Donald Trump, cel mai probabil contracandidatul lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie, are obiceiul să critice în mod frecvent aliații Organizației Tratatului Atlanticului de Nord pentru că nu își îndeplinesc angajamentele referitoare la cheltuielile militare. În timpul campaniei, el a amenințat în repetate rânduri că Statele Unite ar putea părăsi NATO în cazul în care el ar reveni la Casa Albă.

"Faptul că Donald Trump recunoaşte că intenţionează să-i dea lui Putin undă verde pentru mai mult război şi violenţă, pentru a-şi continua atacul brutal împotriva unei Ucraine libere şi pentru a extinde agresiunea asupra popoarelor din Polonia şi ţările baltice este îngrijorător şi periculos", a declarat Joe Biden într-un comunicat.

"Din păcate", aceste remarci "sunt previzibile venite de la un om care a promis că va guverna ca un dictator, precum cei pe care îi laudă, încă din prima zi de la întoarcerea în Biroul Oval", a adăugat preşedintele american. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel