AEP a achiziţionat soft-ul pentru depistarea votului multiplu

Autoritatea Electorală Permanentă anunță  că a finalizat procedura de achiziționare a soft-ului pentru depistarea votului multiplu la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, costul acestuia ajungând la 1,9 milioane de lei.

"Dintre cei 9 operatori economici cărora le-au fost transmise invitaţii de participare, 4 dintre aceştia (SIVECO România SA, Star Storage, XOR IT Systems, Team Net International) au depus ofertele în termenul limită stabilit, respectiv data de 26.07.2012, ora 14.00", se arată în comunicatul AEP.

"Operatorul economic declarat câştigător ca urmare a aplicării criteriului de atribuire, respectiv preţul cel mai scăzut, este XOR IT Systems, a cărui ofertă financiară a fost de 1.973.550 lei, fără TVA. Menţionăm că suma bugetată cu această destinaţie a fost 3.345.000 lei, fără TVA.

Precizăm, totodată, că transportul listelor electorale se va realiza cu mijloace auto specializate pentru transport de valori, iar întregul proces de arhivare electronică a listelor electorale va fi supravegheat video.

Reamintim că, potrivit art. 13 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr.682/2012 privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice privind referendumul național din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Președintelui României, Autoritatea Electorală Permanentă are obligația să verifice listele electorale utilizate în secțiile de votare, în vederea depistării eventualelor voturi multiple", conchide comunicatul AEP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel