Adrian Vasilescu: Reducerea dobânzii de politică monetară egal dezinflaţie

adrian vasilescu
adrian vasilescu

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat că scăderea dobânzii de politică monetară de către BNR de la 6,25 la sută la 6,00 la sută, arată un proces de reducere a inflaţiei.

"Astăzi nu avem deflaţie, dar vorbim de dezinflaţie şi aşa BNR a redus dobânda. Efectele unei astfel de decizii se vor produce în câteva luni, important este mesajul de încredere şi că, indiferent de ce se întâmplă în lume, BNR are încredere în dezinflaţie. Băncile comerciale cu siguranţă se vor mişca mai repede, chiar dacă au grijă la ecartul lor, chiar dacă vor avea o uşoară reţinere, piaţa le va împinge către acest curs - scăderea dobânzilor în lei", a spus Vasilescu, la un post de televiziune, informează Agerpres.

Consilierul guvernatorului Mugur Isărescu a explicat, de asemenea, care va fi rolul Băncii Punte, a cărei posibilă înfiinţare a fost anunţată de BNR.

"Banca punte nu înseamnă o super bancă, aşa cum am văzut în aceste zile. Înseamnă o instituţie flexibilă, care să intre în acţiune într-un moment important: dacă se întâmplă ca într-o ţară să intervină o schimbare în cursul unui bănci, noi să intervenim, să dăm o şansă, să aibă timp să se redreseze sau să se vândă. Nu BNR a cerut acest lucru, ci UE, deci România nu are probleme în acest moment", a arătat Vasilescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel