Adrian Năstase, vizitat de doi deputați la Jilava

paun_voicu_inchisoare
paun_voicu_inchisoare

Fostul premier Adrian Năstase, în prezent aflat la închisoare, a fost vizitat, joi, de către deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, care au mers la penitenciarele Rahova şi Jilava pentru a vedea condiţiile în care trăiesc deţinuţii.

[caption id="attachment_244581" align="alignleft" width="447"] Sursa foto: libertatea.ro[/caption]

Deputaţii rromi, Mădălin Voicu şi liderul Partidei Romilor-ProEuropa Nicolae Păun au vizitat în urmă cu o zi penitenciarul Rahova din Capitală, iar, ulterior, au vizitat şi puşcăria Jilava, unde l-au vizitat și pe fostul premier Adrian Năstase, cu care s-au întreţinut câteva minute. "Fostul premier e bine. Citeşte mult, are psihicul foarte bun. Urmăreşte cu interes enorm scena politică românească şi internaţională. Aşteaptă să vină ziua eliberării, pentru a redeveni activ în viaţa publică", a declarat Nicolae Păun, scrie libertatea.ro.

Cei doi parlamentari sunt inițiatorii unui proiect de lege prin care doresc ca infractorii cu pedepse mai mici de şase ani să poată fi graţiaţi, dacă nu e condamnat pentru infracţiuni de vătămare corporală, viol, pedofilie, infracţiuni economice grave, trădare de ţară sau alte fapte deosebit de grave.

Politicienii își argumentează demersul legislativ, susținând că puşcăriile sunt supra aglomerate, deţinuţii nu au condiţii optime de trai, iar unii "găinari" pot fi reeducați în libertate, nefiind nevoie de izolarea lor. "Da am fost împreună cu Mădălin Voicu la cele două penitenciare pentru a vedea concret condiţiile în care trăiesc deţinuţii. Pot să spun că aceşti oameni trăiesc în condiţii greu de descris în cuvinte.nu beneficiază de acei patru metri pătraţi de spaţiu, camerele sunt supra aglomerate În urma vizitei am ajuns la concluzia că se impun regândirea sistemului de executare a pedepselor, este necesar un parteneriat public privat, pentru a construi penitenciare private", ne-a declarat deputatul Nicolae Păun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel