Adjunctul şefului Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, adus de Poliţie la DNA

dna
dna

Directorul general adjunt al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Pătraşcu, a fost adus de Poliţie la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul în care luni au fost făcute zeci de percheziţii privind infracţiuni de contrabandă şi evaziune fiscală.

Comisarul Adrian Pătraşcu a fost adus, luni în jurul orei 10.30, de poliţiştii de frontieră la sediul DNA, în baza unui mandat de aducere, pentru a fi audiat în dosarul în care sunt vizaţi şi senatorul PDL Mircea Banias şi secretarul general al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), au declarat surse judiciare, citate de Mediafax.

Comisarul şef de poliţie Adrian Sorin Pătraşcu este adjunctul şefului Grupului de Nave din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa din anul 2008. Potrivit declaraţiei de avere din noiembrie 2010, comisarul şef Pătraşcu are un apartament obţinut în 2002 prin vânzare-cumpărare, în suprafaţă de 35,94 metri pătraţi, în Constranţa, un autoturism Ford Focus, precum şi o colecţie numismatică realizată în perioada 1994-2010, cu o valoare estimată de 70.000 de lei. În 2008, Pătraşcu a contractat un împrumut bancar în valoare de 20.000 de euro scadent în 2018. El a obţinut, în anul fiscal precedent, 47.591 de lei din salariul la IPJPF Constanţa., iar soţia sa a obţinut venituri de 7.000 de lei.

Luni, ar urma să fie adus de Poliţie la DNA şi şeful Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Lucan Marius Cotizo.

Totodată, în anchetă sunt vizaţi câţiva zeci de vameşi şi un poliţist de frontieră de la Grupul Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, care avea printre atribuţii coordonarea activităţilor de control al documentelor în Portul Agigea Sud, au precizat sursele citate.

Secţia de combatere a corupţiei din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) face investigaţii cu privire la senatorul PDL de Constanţa Mircea Banias şi secretarul general al MAI, Laurenţiu Mironescu, parlamentarul fiind adus, luni, pentru a fi audiat la sediul DNA - Structura Centrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel