Adevărul despre Piersic. Ce a spus Dorel Vișan când a fost întrebat despre actor-VIDEO

Luni este o zi specială pentru Florin Piersic. Marele actor născut tocmai la Cluj împlinește frumoasa vârstă de 78 de ani. Dorel Vișan - colegul său de scenă - a spus, pentru DC News, câteva cuvinte emoționante despre maestrul care își serbează luni ziua de naștere.

Dorel Vișan a avut o reacție impresionantă când a fost întrebat cum îl descrie pe actorul Florin Piersic. ”Nu pot să spun altceva decât că este mare, MARE, mare”, a zis cu mult soare în glas și parcă mai emoționat ca niciodată colegul său de scenă.

”Este și va rămâne un actor emblematic, un actor din generația de aur a artiștilor români de teatru. Florin Piersic lasă în urmă câteva lucruri absolut minunate în teatrul românesc. Este suficient doar să arăt <<Oameni și șoarceci>>,<<Zbor deasupra unui cuib de cuci>>, <<Cartea lui Ioviță>>. De asemenea, Florin Piersic a făcut filme minunate cu eroii naționali și așa mai departe. Ca om, este un prieten minunat”, a adăugat maestrul.

Marele actor a avut și un mesaj pentru Florin Piersic care împlinește astăzi vârsta de 78 de ani: ”Să trăiască cât Avraam, să fie înțelept ca Isaac și iubit de Dumnezeu ca Iacob”.

Întrebat dacă acesta consideră că Florin Piersic de bucură de aprecierea presei așa cum ar trebui să se întâmple cu un actor de talia sa, Dorel Vișan a declarat pentru DC News: ”Da, în general da, dar presa actuală se ocupă mai mult de artiștii mai tineri. Jurnaliștii au mai uitat de artiștii care au avut o altă perioadă de lucru și de frumusețe”.

Marele actor Florin Piersic împlineşte azi, 27 ianuarie, vârsta de 78 de ani. A jucat în filme precum "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Şoimăreştilor" (1964), "Haiducii lui Şaptecai" (1970), "Zestrea Domniţei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) şi "Eminescu versus Eminem" (2005). Printre spectacolele de teatru celebre în care a jucat Florin Piersic se numără "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni şi şoareci" şi "Străini în noapte". Florin Piersic a primit numeroase distincţii, printre care premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în 2009.

VIDEO Florin Piersic și Dorel Vișan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel