Actrița Violeta Popescu de la Naționalul ieşean a murit

violeta popescu
violeta popescu

Teatrul Național din Iași este în doliu, după ce actrița Violeta Popescu a murit. Trupul neînsufleţit al acesteia va fi depus în foaierul instituţiei, marţi, de la ora 10.00, pentru ca cei care doresc să poată să îi aducă un ultim omagiu.

Născută pe 4 februarie 1941, la Bucureşti, a absolvit, în 1964, Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", din acelaşi an devenind actriţă a Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi, căruia i-a închinat întreaga carieră şi unde a dat viaţă câtorva zeci de personaje, dintre care Ana în "Despot Vodă", de Vasile Alecsandri, Nina Zarecinaia în "Pescăruşul", de A.P. Cehov, Margareta în "Gaiţele", de Alexandru Kiriţescu, Hermiona în "Poveste de iarnă", de William Shakespeare, Ivona în "Ivona, principesa Burgundiei", de Witold Gombrowicz, Elena Nicolaevna în "Copiii soarelui", de Maxim Gorki, Katherine în "Noaptea tăcerii, noaptea singurătăţii", de Robert Anderson, Marchiza în "Jacques fatalistul", de Denis Diderot, Veta în "O noapte furtunoasă", de I. L. Caragiale, Anna Petrovna în "Ivanov", de A. P. Cehov, Martha în "Cui i-e frică de Virginia Woolf ?", de Eduard Albee.

 A primit din partea UNITER premiul pentru cea mai bună actriţă a anului, pentru rolurile Veta şi Ana Andreevna (1988), premiul de onoare "Vârsta de aur" acordat de Ministerul Culturii (2001), precum şi distincţia Ordinul de merit în grad de Cavaler (2002) acordată de preşedintele României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel