Acțiunile FP, suspendate de la tranzacționarea la bursă

Fondul Proprietatea
Fondul Proprietatea

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost suspendate, miercuri, de la tranzacționarea la BVB. Măsura a fost luată după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, irevocabil, anularea unei hotărâri AGA a Fondului din septembrie 2010 prin care compania Franklin Templeton a fost numită administrator.

Potrivit Mediafax, Acţiunile Fondului au fost suspendate de la tranzacţionarea la BVB, după anunţul privind decizia instanţei, la ora 13.03, ultima cotaţie din piaţă fiind de 0,525 lei, în stagnare faţă de referinţă. La acest preţ, capitalizarea Fondului este de 7,233 miliarde lei (1,58 miliarde euro).

Tribunalul Bucureşti a constatat în decembrie 2011 nulitatea absolută a hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Fondului Proprietatea prin care, în 6 septembrie 2010 fusese modificat actul constitutiv şi era numit administrator unic "Franklin Templeton Investment Management Limited Marea Britanie Sucursală din Bucureşti".

Fondul Proprietatea a contestat decizia cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul unui litigiu cu avocatul Ioana Sfîrăială, acţionar al Fondului Proprietatea. iar instanţa a respins, miercuri, recursul Fondului, menţinând astfel decizia din decembrie 2011 a Tribunalului Bucureşti. Decizia este irevocabilă.

Administratorul Fondului Proprietatea arăta, într-un comunicat din decembrie 2011, că hotărârea Tribunalului Bucureşti de anulare a deciziilor AGA din 2010 de la Fondul Proprietatea, printre care numirea Franklin Templeton ca administrator al FP, nu are "impact material asupra Fondului", având în vedere deciziile acţionarilor din cele mai recente adunări.

În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel