"'Acasă la tata" în regia lui Andrei Cohn, de vineri în cinematografe

Debutul în lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, 'Acasă la tata', va fi lansat începând de vineri în cinematografele din Bucureşti şi alte 23 de oraşe, informează un comunicat Mandragora, distribuitorul peliculei.

'Acasă la tata' va fi prezentat la Bucureşti, joi, în premieră oficială, în prezenţa echipei, la Cinema Pro, de la ora 20,00. Premiere de gală în prezenţa echipei sunt programate la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca (6 noiembrie, ora 20,00), Cinema Arta din Târgu Mureş (7 noiembrie, ora 19,00) şi Librăria Habitus din Sibiu (8 noiembrie, orele 18,00 şi 20,30).

Filmul spune povestea lui Robert, un tânăr scriitor care într-un moment de ambiguitate emoţională se întoarce pentru 24 de ore în satul în care s-a născut, pentru prima dată de la moartea mamei lui. Până a doua zi dimineaţă, îşi va rescrie toate relaţiile personale, cu tatăl, cu cel mai bun prieten din copilărie, cu prima iubire, cu trecutul, se arată în sinopsis. 'Chiar dacă la suprafaţă apar teme cum ar fi ratarea sau condiţia provincialului, pe mine m-a interesat să pun în discuţie noţiunile abstracte de familie, prietenie şi dragoste în contactul dur cu realitatea', a declarat Andrei Cohn, citat în comunicat.

Pelicula a avut premiera internaţională în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo. Din distribuţie fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Nataşa Raab, Sorin Cociş, Mirela Oprişor.

[citeste si]

Scenariul filmului este scris de Mimi Brănescu, imaginea este semnată de Andrei Butică, montajul Andrei Iancu, sound designer Sorin Neagu, iar producător este Giuliano Doman. Filmul va putea fi văzut în Bucureşti, Baia Mare, Braşov, Bârlad, Bistriţa, Botoşani, Constanţa, Craiova, Cluj, Deva, Focşani, Galaţi, Gura Humorului, Iaşi, Mărăşeşti, Oradea, Odobeşti, Piteşti, Piatra Neamţ, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu Jiu, Târgu Mureş.

Născut în 1972, Andrei Cohn este cunoscut publicului român pentru cariera în domeniul advertising-ului. Absolvent al Institutului de Arte Vizuale 'Nicolae Grigorescu' din Bucureşti, secţia Pictură, a regizat mai multe scurtmetraje precum 'Before and After 22/12/1989' (2008), 'The Mother of God from the ground-floor' (2010), 'Family Pictures' (2012). 'Acasă la tata' este produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel