Abu Dhabi investește 653 milioane dolari pentru propriul Luvru

luvru
luvru

Emiratul Abu Dhabi va avea propriul său muzeu Luvru. Arabtec Holdings, o importantă firmă de construcţii cu sediul în emiratul vecin Dubai, a anunţat marţi că a primit un contract de 2,4 miliarde dirhami (653 milioane de dolari) din partea guvernului din Abu Dhabi pentru a construi muzeul Louvre Abu Dhabi, până în 2015, transmite Reuters, potrivit incomemagazine.ro.

Contractul încheiat de guvernul din Abu Dhabi cu firma Arabtec Holdings pentru construcția copiei celebrului muzeu Luvru din Paris, în valoare de 2,4 miliarde dirhami, denotă reluarea proiectelor grandioase de către bogatul emirat petrolier după o pauză provocată de criza economică globală.

Lucrările de construcţie ar urma să înceapă imediat pentru a se finaliza în 2015.

Noul edificiu cultural va face parte dintr-un proiect mai amplu al administrației din Abu Dhabi, în încercarea de a se promova ca o destinaţie turistică de top, care va cuprinde și o copie după muzeul Guggenheim din New York şi Zayed National Museum.

Proiectul inițial prevedea ca întregul complex cultural să fie finalizat până în 2013-2014, însă criza economică mondială a amânat inițiativa pentru 2016-2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel