A explodat motorul la decolare. La un pas de tragedie - VIDEO

avion-motor-explozie
avion-motor-explozie

Motorul drept al unui avion Airbus A330-200 care se pregătea să decoleze de la Manchester spre Punta Cana a explodat. Din fericire, piloții au reușit anularea decolării în ultimul moment.

Incidentul a avut loc luni, 24 iunie, iar pe YouTube au început să apară clipuri care au surprins momentul. Airbus-ul A330-200 (înmatriculat G-OMYT) Thomas Cook care efectua zborul 314 spre Punta Cana (Republica Dominicană) rula pe pista aeroportului Manchester în vederea decolării. Totul a decurs normal până când motorul din dreapta a explodat la o viteză de 110 noduri, potrivit Aviation Herald.

Avionul nu atinsese încă viteza de decolare V1 (denumită și viteza de decizie), astfel că piloții au avut loc suficient pentru anularea decolării și oprirea în siguranță a avionului pe pista 23R. La fața locului și-au făcut imediat apariția echipajele de urgență și personalul medical, dar și unitățile de pompieri. Nici unul dintre cei 325 de pasageri și membri ai echipajului nu a fost rănit, zborul continuând câteva ori mai târziu după ce pasagerii s-au îmbarcat într-o altă aeronavă Thomas Cook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel