550 de mineri protestatari au rămas în subteran. Negocierile, un eșec

mina protest
mina protest

Negocierile dintre directorul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) şi minerii protestatari din Valea Jiului au eşuat. Ortacii din trei mine, 550 la număr, cer venirea premierul Victor Ponta și a lui Varujan Vosganian. 

Soluția de luare în custodie a cărbunelui, prezentată de către directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu, a fost refuzată de către minerii protestatari. Ei au cerut semnarea unui contract cu privire la cantitatea şi la prețul cărbunelui care urmează să fie livrat. Minerii au cerut în continuare ca premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, să vină în Valea Jiului, potrivit Mediafax.

Între timp, minerii din Mina Petroșani, schimbul doi, s-au solidarizat cu colegii lor. Și minerii de la minele Petrila şi Uricani s-au solidarizat cu ei. Numărul total al minerilor blocați a ajuns la 550. Lor li s-a alăturat și personalul de la suprafață, care a rămas în birouri și ateliere după terminarea programului. Și alți mineri anunță că vor rămâne în subteran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel