Poliţia Română, reacție de neînțeles în localizarea avionului prăbușit

termoviziune
termoviziune

Poliția Română a avut o explicație halucinantă despre faptul că nu a putut folosi sistemul performant de localizarea epavei avionului prăbușit.   Deşi instituţia are un sistem performant de localizare, nu l-a folosit pentru că este utilizat doar la localizarea infractorilor.

Poliţia afirmă că avea nevoie de acordul unui judecător pentru a folosi sistemul performant de localizare, despre care susţineau că are ca scop principal salvarea de vieţi omeneşti.

 IGPR susţine că avea nevoie de acest accept pentru a putea intercepta şi localiza semnalul telefoanelor celor aflaţi în avion.

 Potrivit reprezentanţilor poliţiei, sistemul, care a costat aproape 3 milioane de lei, este folosit pentru interceptări şi localizarea unor persoane cercetate penal.

Trebuie amintit aici incidentul din septembrie, 2012, când în nordul județului Dâmbovița un urs turbat a atacat mai mulți oameni, dintre care unul a fost omorât. Panica creată în rândul populație a determinat-o pe Rovana Plumb, ministrul Mediului, să ceară MAI un elicopter cu  instalaţie de termoviziune, care a survolat  zona.  Imaginile prezentate, după scanarea făcută din elicopter, au arătat cum se poate detecta orice mișcare de la sol.

În cazul avionului prăbușit, chiar în condiții meteorologice nefavorabile, poate că era necesar ca o aeronavă cu o astfel de instalație să  fie ridicată de la sol pentru căutarea epavei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel