40% dintre bucureşteni vor reintroducerea pedepsei capitale. STUDIU

mort
mort

Reintroducerea pedepsei capitale în România are tot mai mulţi susţinători. 40% dintre bucureşteni se declară de acord cu revenirea la pedeapsa cu moartea. Aceasta este concluzia şocantă a unui studiu realizat de SNSPA.  Procentul celor care vor să se revină la pedeapsa capitală a crescut faţă de 2010

Potrivit studiului făcut de SNSPA, procentul celor care doresc reintroducerea condamnării la moarte- pedeapsă abolită în 1990, a crescut de la 35% în 2010, la 40% în 2011. Aproximativ 53% dintre bucureşteni se opun acestei pedepse, iar 3% nu ştiu ce să răspundă.

Studiul a fost făcut între 5 şi 20 aprilie, pe un eşantion de 1.116 persoane. Marja de eroare este de +/-2,9%.

Nu doar în ţara noastră se constată o creştere a numărului celor care sunt pentru revenirea la pedeapsa capitală. Un sondaj făcut în Cehia în urmă cu 2 ani, arată că 62% dintre intervievaţi ar fi de acord cu reintroducerea condamnării la moarte. În Europa pedepsa capitală se mai aplică doar în Belarus şi Rusia. Totuşi, în Rusia, măsura nu a mai fost aplicată din 1996.

Şi în Japonia, pedepsa cu moartea e încă în vigoare şi este susţinută de 85% din populaţie.

În Republica Populară China sunt executaţi, anual, cei mai mulţi oameni. În 2009, potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul zilei, au fost executaţi între 1.700 şi 6.000 de condamnaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel