22 de persoane din clanul Sportivilor, audiate la DIICOT Braşov

clan
clan

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis miercuri, procurorii efectuează 22 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Braşov (12) şi Bucureşti (3) şi în localităţile Deva(1), Râşnov (2), Zărneşti (1), Tîrgu Mureş (2) şi Medgidia (1). Percheziţiile vizează destructurarea unui grup infracţional specializat în infracţiuni informatice,  format din 16 persoane şi coordonat de Ştefan Cheţea, din Braşov, şi Radu Cristian Roşca, din Bucureşti, liderul clanului "Sportivilor".

De altfel, Radu Cristian Roşca a fost trimis în judecată de către procurorii DII'COT-Bucureşti, în 2006, pentru infracţiuni cu violenţă.  În urma percheziţiilor, 22 de persoane au fost duse la sediul DIICOT–Braşov pentru audiere.

Activitatea infracţională a grupului era structurată pe infracţiuni informatice, fraude cu cărţi de credit, precum şi pe infracţiuni de violenţă sau contra patrimoniului. Preocupările infracţionale ale învinuiţilor au vizat pe de o parte săvârşirea de infracţiuni de violenţă, lipsire de libertate şi şantaj, în vederea obţinerii unor importante sume de bani, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Astfel, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2011, membrii grupului au sechestrat o persoană, timp de câteva ore, la locuinţa din Braşov a lui Adrian Cotos. Victima a fost agresată, prin aplicarea de lovituri repetate cu corpuri contondente, învinuiţii încercând chiar strangularea sau electrocutarea acesteia, pentru a o determina sa le plătească suma de 25.000 euro, potrivit DIICOT. O altă victimă a fost ameninţată cu un pistol şi lovită în mod repetat, în timp ce se afla în locuinţa sa, pentru a plăti suma de 30.000 euro.

Membrii grupării din Braşov s-au implicat şi în activităţi de skimming şi de montare a unor dispozitive artizanale pentru controlul jocurilor electronice de tip "video multigame HOT SPOT", pentru care au apelat liderii clanului "Sportivilor" din Bucureşti. În cursul lunii februarie 2011, prin montarea şi folosirea unui astfel de dispozitiv la un aparat de jocuri instalat in incinta unui bar din Braşov, Ştefan Cheţea a generat un câştig de 12.000 lei, potrivit DIICOT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel