2100 de oameni vor fi daţi afară din toamnă de la IGSU

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Marcel Lucaciu, a declarat că efectivele instituţiei vor fi diminuate cu 2.100 de oameni din cauza restructurărilor impuse de Guvern. Situaţia va fi diferită în Bucureşti, unde vor fi disponibilizaţi mai puţini oameni, din cauza volumului mare de urgenţe.

"Trecem printr-o perioadă dificilă, care înseamnă un proces de restructurare. Criza i-a făcut pe guvernanţi să vadă că buzunarele sunt mai goale decât de obicei. S-a analizat om cu om, structură cu structură, şi s-a ajuns la concluzia că IGSU trebuie să diminueze efectivele cu 2.100 de oameni. IGSU a fost prima structură indicată să treacă spre regionalizare. Din punctul meu de vedere - eu sunt militar, de la 14 ani în uniformă, dacă mă tai la mână curge kaki - vom executa ordinele. Dacă ni se va cere, vom îndeplini ordinul, asta este", a spus Lucaciu, citat de Mediafax.

El a spus că activitatea IGSU nu este ieftină, dar este una de importanţă majoră pentru populaţie."Suntem un serviciu plătit din bani publici. Poate am fost prea scumpi. Maşinile noastre nu sunt deloc ieftine, cea mai ieftină maşină de pompieri costă 200.000 de euro. Dacă adunăm preţul tuturor maşinilor şi împarţim apoi suma la numărul de pompieri, s-ar putea să se spună că suntem scumpi, dar pe de altă parte, pompierii sunt tot atât de necesari pe cât de scumpi", a mai adăugat şeful IGSU.

El a declarat că singurul criteriu de care s-a ţinut cont, într-o lungă perioadă de timp, la stabilirea numărului de pompieri din judeţe, a fost populaţia acestora, pe când în prezent s-au luat în calcul criterii precum suprafaţa judeţului, dezvoltarea lui economică, aportul Consiliului Judeţean la susţinerea ISU. "Astfel, am ajuns la judeţe unde în final nu va fi dat afară niciun om şi judeţe unde se vor face reduceri. Constanţa va da afară 200 de oameni, Bihorul peste o sută. Judeţele mari vor da afară mai mulţi oameni, judeţele mici mai puţini. Bucureştiul are atâtea intervenţii într-o zi cât au 15 judeţe la un loc şi trebuie să ţinem cont de acest lucru, situaţia Capitalei fiind una aparte", a conchis Lucaciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel