Teza de doctorat a lui Ponta, în analiza Comisiei de Etică a UB

ponta doctorat
ponta doctorat

Comisia de Etică a Universității București analizează teza de doctorat a lui Victor Ponta. Mai mulți experți în drept urmează să dea o hotărâre în acest caz.

"Comisia de Etică îşi continuă lucrările de analiză academică a tezei domnului dr. Victor Ponta. Membrii Comisiei de Etică analizează acuzaţiile aduse dr. Victor Ponta, în cazul tezei sale de doctorat, din punctul de vedere al respectării normelor de proprietate intelectuală şi drepturi de autor, aşa cum sunt ele stipulate în Codul de Etică al Universităţii din Bucureşti, art. 9 şi art. 10. În paralel, teza de doctorat a dr. Victor Ponta este analizată de un număr de experţi în drept. Rezultatele analizei efectuate de experţii în drept vor sprijini analiza efectuată de membrii Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti. În cel mai scurt timp posibil, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti va lua o hotărâre în acest caz", se arată într-un comunicat remis de Universitatea București.

 Hotărârea Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti va primi aviz de la Direcţia Juridică a instituţiei, urmând ca rectorul UB să prezinte Senatului Universităţii hotărârea şi raportul final al Comisiei de Etică, mai spun reprezentanţii instuţiei de învăţământ superior.

 "Universitatea din Bucureşti va anunţa public, printr-o conferinţă de presă, hotărârea rezultată în urma analizei efectuate de membrii săi", se mai precizează în comunicat.

 Totodată, reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun că au luat cunoștință de comunicatul Consiliului Naţional de Etică (CNE) al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), prin care opinia publică este informată despre cadrul legal în care instituția își desfășoară activitatea, precum și despre exclusivitatea legală deținută de CNE în cazul sesizărilor privindu-i pe demnitari.

 ANCS precizase că CNE este singura structură instituţională exclusiv competentă să se pronunţe pe cazuri ce pot constitui abateri ale demnitarilor de la normele de bună conduită, iar în acest context va analiza şi sesizarea premierului Ponta, în vederea clarificării acuzaţiilor de plagiat.

 UB consideră îmbucurător faptul că aceste două foruri se ocupă acum de acest caz, în cazul instituţiei de învăţământ superior fiind vorba despre o autosesizare, în baza Cartei Universităţii din Bucureşti.

 Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că dacă în CNE se stabileşte că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, se poate merge până la desfiinţarea şcolii de doctorat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel