Urmărește emisiunea live



13 percheziţii în Bucureşti şi Dâmboviţa, cinci membri ai grupării "Ghenosu" reţinuţi

Poliţiştii şi jandarmii din Bucureşti şi Dâmboviţa au efectuat 13 percheziţii în urma cărora cinci membri ai grupării infracţionale "Ghenosu", al cărui lider, Florin Pârjol, zis Ghenosu, a fost arestat preventiv pentru şantaj, au fost reţinuţi cu propunere de arestare preventivă pentru fraudă bancară.

În perioada martie - octombrie, şapte membri ai grupării "Ghenosu" au confecţionat dispozitive de fraudare a mijloacelor de plată electronice, pe care le-au instalat la peste 15 bancomate din Bucureşti, Timişoara, Arad, Braşov, Zalău, Constanţa şi Băile Herculane, prejudiciul produs în acest fel fiind estimat la aproximativ 200.000 de lei, se arată într-un comunicat de luni al DIICOT, citat de Mediafax.

Procurorii DIICOT au precizat că acţiunea de prindere a celor şapte membri ai grupării "Ghenosu" a avut loc sâmbătă, fiind o continuare a celei în urma căreia a fost arestat liderul reţelei infracţionale, Florin Pârjol.  Astfel, sâmbătă, procurorii DIICOT au obţinut 13 autorizaţii de percheziţie, în baza cărora jandarmii şi poliţiştii au descins la locuinţele suspecţilor, din judeţul Dâmboviţa şi Bucureşti, potrivit Poliţiei Române.

Membrii grupării instalau dispozitive de "skimming" pe bancomatele unor bănci comerciale, cu ajutorul cărora erau copiate informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor, precum şi codul PIN aferent. Datele erau prelucrate şi inscripţionate pe cartele PVC cu bandă magnetică şi, ulterior, erau folosite pentru retrageri frauduloase de bani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel