112 a fost apelat de 4,8 milioane de ori în primul trimestru. 74,1% dintre apeluri au fost false

1
1

Numărul unic de urgenţă 112 a fost apelat de 4,8 milioane de ori în primul trimestru, apeluri din care 25,9% au fost reale şi 74,1% false, cele mai multe fiind transferate către Ambulanţă, conform datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Astfel, 64,7% dintre apeluri către numărul unic de urgenţă au fost transferate căre ambulanţă, 23,54% către Poliţie, 10,3% către Pompieri şi SMURD, iar 0,91% către Jandarmerie.  Din punct de vedere al apelurilor false, cele mai multe au provenit din judeţele Covasna, Harghita şi Bacău. Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay.

"Urmare constatărilor făcute de către autorităţile statului, 904 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Bucureşti şi Suceava", se arată în comunicatul STS.

Date cu privire la convorbirile efectuate prin sistemul 112, potrivit legii, au fost solicitate STS de 69 cetăţeni. Alte 210 de astfel de solicitări au fost din partea unor autorităţi ale statului (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă, Jandarmerie, tribunal, parchet, etc).

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în România în aprilie 2005. Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel