Cine crede Putin că a creat internetul

Președintele Vladimir Putin a declarat miercuri că internetul a fost creat de CIA și că cel mai popular motor de căutare al Rusiei, Yandex, a suportat presiuni din partea Vestului de când a fost creat.

Liderul de la Kremlin a declarat în cadrul unui forum media, citat de Interfax, că internetul "a fost conceput ca un proiect special al CIA și s-a dezvoltat ca atare".

"Când ei (Yandex) au fost înființați, au existat presiuni. Au trebuit să aibă un anumit număr de europeni, un anumit număr de americani, și au fost forțați să fie de acord cu asta", a spus Putin.

El a precizat că această companie este înregistrată în străinătate nu doar din motive ce țin de taxe, ci și din alte considerente.

Yandex a răspuns comentariilor președintelui spunând că investițiile străine "sunt o practică normală pentru orice aplicație de internet în orice țară din lume", și că "interesele financiare ale investitorilor și directorilor companiei Yandex au fost întotdeauna separate".

Compania a spus că își plătește "practic toate" taxele în Rusia, și că este înregistrată în Olanda din cauza particularităților legii, nu din motive ce țin de taxe.

Putin a mai spus că SUA sunt "pionerii internetului și încearcă să-și păstreze monopolul. Dar asta este imposibil în lumea modernă și trebuie să luptăm pentru interesele noastre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel