Putin face din Crimeea un Las Vegas pe malul Mării Negre

Duma de Stat a Rusiei a anunțat luni că președintele Vladimir Putin a introdus un proiect de lege care va legaliza jocurile de noroc în Crimeea, peninsula din Marea Neagră anexată la Federația Rusă în urmă cu aproape o lună.

Vladimir Putin încearcă să reînvie reputația Crimeii din secolul XIX. Atunci, peninsula era destinația de vacanță preferată a familiei imperiale. Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov avea și el o casă de vacanță în Crimeea, unde de altfel s-a aflat în timpul tentativei de debarcare a sa, în 1991.

Intențiile președintelui vin însă în contradicție cu părerile exprimate de el în ultimii ani. Președintele Rusiei dezagrează viciul jocurilor de noroc și a susținut interzicerea acestora, scrie Washington Post.

În 2006, președintele Rusiei a criticat cazinourile ridicate după căderea comunismului. "La fel ca alcoolismul, produce un serios rău moral și uneori financiar", spunea Putin atunci în fața Dumei de Stat, citat de The Washington Post.

Planurile lui Putin s-au concretizat în 2009, când cazinourile și sălile de jocuri de noroc au fost interzise în aproape întreaga țară. În 2005, existau 58 de cazinouri, 2.000 de săli de jocuri de noroc doar în Moscova, iar industria pretindea că se vor pierde mii de locuri de muncă și miliarde la bugetul Rusiei sub formă de taxe.

Singurele zone unde Putin nu s-a atins de jocurile de noroc sunt Kaliningrad Oblast, Azov-City, Altai Krai, și Primorsky Krai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel