Reacție oficială de la Kremlin față de amenințarea SUA

Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al preşedintelui Rusiei, a reacționat duminică față de amenințarea SUA, de a căuta "miliardele" lui Vladimir Putin în Elveţia.

Conform AFP, ziarul britanic The Times a publicat vineri un articol în care citează o sursă guvernamentală americană sub protecţia anonimatului, care susține că SUA ar lua în calcul, în cazul în care Rusia va trimite trupe în Ucraina, să caute să-l sancţioneze pe Vladimir Putin în mod personal, căutând şi blocând în bănci elveţine suma de "40 de miliarde de dolari", pe care acesta ar fi strâns-o în contul intereselor pe care le deţine în cadrul Gazprom şi al altor grupuri în domeniul hidrocarburilor.

Citește și: Cea mai sexy imagine cu Vladimir Putin - FOTO

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al lui Vladimir Putin, a catalogat drept "absurdă" ameninţarea SUA: "Este evident o farsă din genul celor absurde".

"Preşedintele nostru nu are, deci, de ce să se teamă în această privinţă?", a fost întrebat acesta, conform Mediafax.

"În orice caz, nu din partea ziarului The Times. De ce trebuie să ne fie frică de sancţiuni care sunt, a fortiori, atât de absurde? Nu putem decât să râdem de sancţiuni atât de absurde", a răspuns Dmitri Peskov.

Cotidianul britanic scrie că Statele Unite ar putea să ceară Elveţiei să coopereze, cu scopul de a identifica depuneri sub nume false. Ziarul respectiv precizează că acest tip de căutări sunt încredinţate secţiei antiteroriste din cadrul Trezoreriei americane.

Vezi și: AVERTISMENT: Putin va ajunge la Ierusalimul rusesc. Occidentul, decizii urgente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel