Studiu. Ce obiceiuri riscante au utilizatorii de internet

Unul din cinci utilizatori de internet, respectiv 18%, s-a confruntat cu o tentativă de spargere a conturilor, arată un studiu.

Unul din cinci utilizatori de internet (18%) s-a confruntat cu o tentativă de spargere a conturilor. Cu toate acestea, ulterior puțini dintre utilizatorii afectaţi au setat parole eficiente. Cel puţin asta arată un studiu al companiei de securitate informatică Kaspersky Lab.

Conform cercetării, doar o treime (30%) dintre cei chestionați au spus că dețin parole diferite pentru fiecare cont online, în timp ce o persoană din 10 folosește aceeași parolă pentru toate conturile online.

De asemenea, utilizatorii nu creează parole suficient de complicate, care să-i protejeze de compromiterea conturilor și de șantaj, potrivit specialiștilor de la Kaspersky Lab, citaţi de Agerpres. Totodată, oamenii nu au un comportament adecvat în ceea ce privește parolele, în sensul că le dezvăluie altor persoane și folosesc metode nesigure, pentru a și le aminti.

Rezultatele cercetării relevă că aproape o treime (28%) dintre respondenți au dezvăluit parola unui membru apropiat din familie, iar 11% dintre ei unor prieteni. Totodată, o persoană din cinci (22%) a recunoscut că și-a notat parolele pe un carnețel, ca să nu le uite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel