STUDIU. Volumul facturilor emise de firme

Firmele din București și Ilfov au emis aproape jumătate din volumul total al facturilor, în 2016. Statistica reiese dintr-un studiu realizat în rândul IMM-urilor, de comapniile Coface şi Smart Bill.

Companiile care activează în comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, respectiv repararea autovehiculelor şi motocicletelor au cumulat, în 2016, cea mai mare parte din valoarea totală a facturilor, în timp ce societăţile din Bucureşti şi Ilfov au emis 45% din volumul total de facturi, potrivit studiului Coface şi Smart Bill.

De asemenea, numărul de facturi emise de pe dispozitivele mobile a crescut cu aproape 600%, comparativ cu 2015, în rândul celor 40.000 de companii, clienţii Smart Bill, chestionate în cadrul cercetării de specialitate.

Conform studiului, în topul oraşelor firmelor care au emis un volum important de facturi, după Bucureşti şi Ilfov se mai află Cluj Napoca (3,65%) şi Timiş (3,37%). Tot companiile din Bucureşti sunt pe primul loc şi după valoarea facturilor emise, cu 30,2% din total, urmate de cele din Ilfov (6,74%), Timiş (6,3%) Constanţa (4,89%) şi Cluj Napoca (4,12%).  La polul opus se află judeţele Covasna (0,28%), Mehedinţi (0,23%) şi Caraş-Severin (0,19%), după numărul total de facturi emise, respectiv Covasna (0,29%), Botoşani (0,18%) şi Mehedinţi (0,12%), după valoarea totală a facturilor emise.

Comerțul auto, transport și construcții, cumulează cel mai mare volum al facturilor

Companiile din sectorul de activitate 'Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor' au cumulat, în 2016, cea mai mare parte din valoarea totală a facturilor emise, urmate de firmele din sectoarele 'Transport şi depozitare' şi 'Construcţii'. De asemenea, în top 10 sectoare de activitate, cea mai mică valoare a facturilor totale emise este deţinută de companiile care desfăşoară activităţi culturale şi recreative.

Pe de altă parte, dispozitivele mobile reprezintă prima opţiune atunci când vine vorba despre consum media şi tind să devină vitale şi în procesele de business, iar tot mai multe companii aleg să utilizeze Smart Bill de pe mobil. Astfel, în 2016, numărul de facturi emise de către acestea de pe dispozitivele mobile a crescut cu aproape 600% faţă de anul precedent, în timp ce valoarea acestora a urcat cu 254%. Numărul total de facturi emise de către clienţii Smart Bill a depăşit 12 milioane, cu o valoare totală de peste 10 miliarde lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel