Scandal pe Buget. PNL contestă legea la CCR, Victor Ponta avertizează

Legea Bugetului pe 2015 a trecut de Parlament, dar acesta nu va putea fi operațional de la 1 ianuarie 2015 din cauză că PNL a anunțat că-l contesta la Curtea Constituțională. În replică, premierul Victor Ponta a avertizat că toate măsurile sociale și economice nu vor putea intra în vigoare dacă PNL va contesta bugetul la CCR.

Deputatul PNL, Eugen Nicolaescu, a anunțat, duminică, că Opoziția va ataca bugetul pe 2015 la Curtea Constituțională.

Potrivit PNL, e cel mai cârpit buget din 1989 încoace, un buget de salvare politică a lui Victor Ponta.

După anunțul liberalilor că vor contestra bugetul la CCR, premierul Victor Ponta a ținut să facă câteva precizări.

"Acest buget, pe care dumneavoastră l-ați  votat azi, prevede două lucruri esențiale: pe de o parte, toate măsurile de creștere economică și creare de locuri de muncă, scădere de CAS, scăderea TVA-ului pentru turism la produsele all incliusiv, păstrarea cotei unice sunt reflectate în buget și de asemenea măsurile de dreptate socială privind pensiile, alocațiile pentru copii și indemnizațiile persoanelor cu dizabilități", a declarat Ponta.

Citește și: PNL nu votează legea bugetului de stat pe 2015. "Improvizație de la un capăt la altul"

"Vreau să fac un singur apel la seriozitate și responsabilitate. Înțeleg poziții politicie și politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetățenilor întregii țări că, în măsura în care acest buget va fi contestat la CCR și nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toți cei care așteaptă pensiile mărite, subvențiile, cei care vând pachete de turism all inclusiv  cu TVA resus vor aștepta degeaba. Aceștia vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la CCR de ce nu-și primesc pensiile, de ced nu-și primesc alocațiile mărite conform noului buget mărit. E un lucru foarte simplu. În măsura în care bugetul nu este în vigoare se aplică 1/12 din bugetul anterior care nu prevedea aceste creșteri și deci putem doar să le spunem oamenilor că sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare, altfel, tot ce dumneavoastră ați votat referitor la pensii, la indemnizații, la alocații  pentru copii, la măsuri economice, la cofinanțarea proiectelor europene, la mărirea subvențiilor  va trebui amânat doar pentru o acțiune politică și politicianistă", a declarat premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel