Scandal Bercea-Băsescu. Presa portocalie publică declarațiile lui Băsescu și Căpățână

Presa portocalie a publicat declarațiile pe care fratele președintelui, Mircea Băsescu, și presupusul intermediar, Marian Căpățână, le-a făcut în fața judecătorului de la Tribunalul București. 

Justiția și încrederea

Potrivit Evenimentul Zilei, Mircea Băsescu le-a spus judecătorilor de la TB că nu a văzut banii, ci doar punga în care se aflau. Marian Căpăţână, presupusul intermediar, a declarat în instanţă că banii pe care i-a primit de la familia Bercea nu au legătură cu Mircea Băsescu. Căpățână a mai precizat că rudele lui Sandu Anghel l-au menţionat pe preşedinte, însă de fiecare dată le-a spus că nu are cum să-i ajute.

Fratele preşedintelui a recunoscut că familia lui Sandu Anghel i-a cerut ajutorul, însă de fiecare dată el spune că i-a liniștit zicându-le să aibă încredere în justiţie dacă ei cred că acesta este nevinovat.

Mail la Kovesi

"Au fost situaţii în care persoane din familia lui Bercea au insistat să-i ajut în această problemă, meţionând chiar numele fratelui meu, Preşedintele României. Eu, de fiecare dată, le-am atras atenţia că este o problemă strict juridică, în care eu n-aş avea cum să-i ajut", a spus Mircea Băsescu. Pentru că rudele lui Bercea Mondial insistau, Mircea Băsescu i-a trimis în 2011 un mail procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, în care i-a prezentat situaţia.

Cine a pus strict secret pe dosarul Bercea-Băsescu

Nicio legătură cu Băsescu, spune Căpățână

Marian Căpățână a declarat că "în vara anului 2011, eu am împrumutat de la Anghel Florin, în două tranşe, sumele de 250.000 euro şi respectiv 350.000 euro. Acest împrumut nu a avut nicio legătură cu domnul Băsescu Mircea, care nu trebuia să primească nimic din suma împrumutată. Banii îmi erau necesari ca să cumpăr utilaje şi licenţe de la Aversa S.A. pentru a continua pe baza unei colaborări cu domnul Băsescu Mircea, producţia". 

Confruntare Căpățână-Bercea, în biroul lui Băsescu

Mircea Băsescu i-a povestit judecătorului că se trezea în faţa porţii cu fiul şi soţia lui Bercea. A urmat apoi întâlnirea din biroul lui, la care a fost invitat şi Marian Căpăţână, pentru a se lămuri problema datoriei.

"Căpăţână Marian venise cu o pungă, în care se afla o sumă de bani, pe care eu i-am cerut să o dea personal acelor persoane, ceea ce s-a şi întâmplat. Mă gândesc că acesta este contextul în care s-au făcut acele înregistrări despre care eu am aflat din presă şi în care menţionează suma de 250.000 de euro. Eu nu am primit niciun ban din cei 600.000 de euro primiţi de către Căpăţână Marian. Eu nu am văzut niciodată banii, ci doar punga în care se aflau", a mai precizat Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu nu a vorbit despre Traian Băsescu

Marian Căpăţână le-a dat punga cu bani rudelor lui Bercea în momentul în care acestea au ieşit din biroul din Agigea a lui Mircea Băsescu. El spune că, după acest episod, fiul şi soţia lui Bercea Mondial au continuat să-i facă vizite, chiar înaintea termenelor fixate în dosarul acestuia. Mircea Băsescu a declarat că nu a menţionat numele preşedintelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel