Băsescu: Sunt recunoscător EVZ și B1 Tv

băsescu traian dc
băsescu traian dc

Președintele Traian Băsescu participă, joi, la o dezbatere organizată de PMP la Parlament cu prilejul împlinirii a doi ani de la suspendarea șefului statului, unde a ținut să le arate recunoștința sa cotidianului Evenimentul Zilei și televiziunii B1, care "au apărat statul de drept" în vara anului 2012.

"Deci aş aminti, totuşi, că dincolo de cele rele, în vara anului 2012, deşi atmosfera era copleşitoare, au fost două structuri de presă care au rămas verticale în apărarea statului de drept: EVZ şi B1. Le sunt recunoscător că nu au ezitat să apere statul de drept", a declarat președintele Băsescu.

Vorbind despre sistemul mass-media din România, Traian Băsescu a criticat Consiliul Național al Audiovizualului, măcinat în ultima vreme de scandaluri în care este implicată șefa instituției, Laura Georgescu.

"Băsiștii" se faultează între ei: Scenariul "Sabbagh" demontează scenariul "Voiculescu"

"Între timp, au mai apărut organisme de presă care încearcă să protejeze statul de drept, lucru care e îmbucurător şi acum vin în această zonă, a mass-media, unde eu nu învinovăţesc niciun ziarist, dar acuz CNA că a devenit un instrument de protejare a abuzului pe care îl fac unele trusturi. Nu fac o vinovăţie unui ziar sau unei televiziuni, politica editorială e liberă, dar când ea se transformă în propagandă împotriva statului de drept, CNA trebuie să acţioneze", a spus Băsescu.

"În momentul de faţă, CNA nu funcţionează. Avem două mari probleme instituţionale: funcţionarea Avocatului Poporului şi cea a CNA, iar aceste două instituţii trebuie urgent aduse, de către cei care au în mână posibilitatea de a corecta funcţionarea celor două instituţii, la funcţionarea normală", a adăugat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel