"Băsiștii" se faultează între ei: Scenariul "Sabbagh" demontează scenariul "Voiculescu"

Scenariul lansat de Marian Căpățână, potrivit căruia întregul scandal Mircea Băsescu - Bercea Mondial este "făcătura" lui Dan Voiculescu, este demontat de același Căpățână, printr-o declarație dată în fața judecătorilor.

După ce a fost arestat sub acuzația că a intermediat banii în afacerea Mircea Băsescu - Bercea Mondial, Marian Căpățână a strigat, din gura dubei, că totul este o "făcătură a lui Voiculescu". Declarației, i s-au adăugat altele, pe care presa portocalie susține că democrat-liberalul le-ar fi făcut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel.

”Scenariul Voiculescu”, poveste pentru băsiștii fanatici

"Mi-a spus (Florin Anghel – n.r.) că a primit de la Dan Voiculescu la el în birou suma de un million de euro din care voia să-mi dea mie acești 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat prin C.S. și prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu-l interesează banii, în condițiile în care acceptă suma de 200.000 de euro numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu", a declarat Marian Căpățână în fața instanței Curții de Apel București, potrivit evz.ro.

C.S. din declarația lui Căpățână, spunea presa cotrocenistă, ar fi prezentatorul Cristian Sabbagh. Prezentatorul a negat orice implicare și a amenințat cu procese pe cei care îl implică în astfel de scenarii. Ulterior, a declarat că Florin Anghel a căutat inițial să difuzeze la Kanal D înregistrările cu camera ascunsă în care apare Mircea Băsescu.

Citește și: Băsiștii, în delir: Căpățână dă vina pe Voiculescu!

”Implicarea” lui Sabbagh demontează toată teoria conspirației

"Mi-a zis că are niște înregistrări pentru un caz grav, cu persoane sus-puse. Nu mi le-a arătat, nu a pronunțat niciun nume. Nici nu am dat mare importanță fiindcă nu mă interesa ce spune acel individ", a declarat Sabbagh. În rezumat: romii încercau să găsească un post tv care să le difuzeze înregistrările, dar sunt refuzați de Kanal D, care nici măcar nu se uită pe casete. 

Precauția unor instituții media nu este de mirare. Ziarul care a postat filmulețul cu incidentul din Ploiești a fost desființat, patronul său e în pușcărie, iar televiziunea unde s-a difuzat ”dosul de palmă” a scăpat fiindcă a fost preluată de alții. Nu sunt multe instituțiile media care s-ar angaja într-un conflict deschis cu Puterea, la acest nivel.

Dacă întreaga afacere ar fi fost  pusă la punct de Voiculescu, așa cum pretinde Căpățână, de ce Florin Anghel ajunsese să tatoneze diferite zone media?  Dacă Dan Voiculescu ar fi instrumentat scandalul, cum minte Căpățână în fața judecătorilor, de ce membrii familiei Bercea căutau să plaseze probele la oameni pe care nu îi cunoșteau? De ce să riște ca un ziarist pe care îl văd prima dată în viață să îi dea pe ușă afară, cum s-a întâmplat, sau, mai rău,  să-i dea pe mâna lui Traian Băsescu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel