Cristina Guseth, la audierile din Parlament: ”Știu că am o problemă”

Cristina Guseth, propunerea lui Dacian Cioloș pentru ocuparea portofoliului de la Justiție, a fost audiată luni seară în comisiile parlamentare de specialitate. 

Cristina Guseth a declarat că este conștientă că are o problemă, pentru că nu este absolvent al Facultății de Drept, dar a precizat că acest lucru poate fi depășit. Totodată, ea a afirmat că o recomandă reputația construită de-a lungul a 25 de ani în apărarea statului de drept în România.

"Știu că am o problemă, și anume că nu sunt un absolvent al Facultății de Drept. Sunt un absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații. Această problemă, însă, cred că poate fi depășită, și poate fi depășită pentru că, în momentul de față, sistemul juridic din România nu se mai află în 2004-2005. Este un moment diferit. CSM are rolul de a asigura independența sistemului juridic și de a asigura aceste probleme. Eu, ca ministru al Justiției, voi genera strategii, politici publice și voi încerca să continui reforma care este atât de mult solicitată în momentul de față", a afirmat Cristina Guseth.

[citeste si]

Tot ca argument în favoarea sa, ministrul propus pentru Justiție a arătat că în Europa mai sunt miniștri ai Justiției care nu sunt absolvenți de Drept.

"Aș mai aduce un argument legat de faptul atât de contestat că nu am o diplomă de la Universitatea de Drept: în trei țări din Europa, miniștrii Justiției nu sunt absolvenți ai Facultății de Drept. În Franța, este un economist, în Marea Britanie, un jurnalist de la The Times și în Suedia, un chimist. Deci, ceea ce mă recomandă pentru asta este reputația pe care am construit-o de-a lungul a 25 de ani în ceea ce privește apărarea statului de drept în România", a mai subliniat Cristina Guseth.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel