Cioloș rupe tăcerea! Cum răspunde contestatarilor lui Guseth

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, le-a răspuns, luni, celor care contestă propunerea Cristinei Guseth pentru funcția de ministru al Justiției.

Dacian Cioloş a declarat că Guseth este un expert care cunoaşte foarte bine domeniul juridic, chiar dacă nu este jurist de profesie. El a precizat că în fruntea Ministerului Justiției trebuie pus cineva care poate să aducă un plus de credibilitate respectivului domeniu.

'Haideţi să vedem ce spune Comisia parlamentară. Probabil cu surprindere am nominalizat-o pe doamna Guseth, pentru că, chiar dacă nu e jurist, e un expert care cunoaşte foarte bine domeniul şi vorbim de un post de ministru, nu de un post de expert în Minister. În Minister sunt foarte mulţi jurişti. Sigur că trebuie să fie o persoană care să cunoască sectorul juridic, care să aibă credibilitate şi problema mare a Justiţiei din România a fost multă vreme problema credibilităţii.

A câştigat foarte multă credibilitate Justiţia din România şi cred eu că, în fruntea Ministerului Justiţiei, într-un Guvern tehnocrat, cineva care să se ocupe de ani mulţi de probleme legate de lupta împotriva corupţiei, cunoscută foarte bine şi care cunoaşte foarte bine domeniul, cred eu că poate să aducă un plus de credibilitate Justiţiei', a precizat Cioloş, după întâlnirea cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Precizarea lui Cioloş a venit în contextul unei întrebări legate de modul în care comentează un comunicat al Uniunii Naţionale a Judecătorilor, care a criticat propunerea Cristinei Guseth pentru ocuparea portofoliului de la Justiţie, principalul argument fiind acela că nu este jurist de profesie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel