UNJR reacționează după nominalizarea Cristinei Guseth la MJ: De neînţeles

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) reacționează dur după ce premierul desemnat Dacian Cioloş a desemnat pentru funcţia de ministru al Justiţiei o persoană care nu are niciun fel de studii în domeniul dreptului şi nici experienţă în sistemul judiciar: "este o propunere surprinzătoare și de neînțeles".

"Este pentru prima dată în istoria, cel puţin postdecembristă, când este propusă ca ministru al Justiţiei o persoană care nu are studii juridice. Apreciem activitatea doamnei Cristina Guseth în susţinerea publică a luptei împotriva corupţiei, dar Ministerul Justiţiei este o instituţie cu un rol fundamental în statul de drept, iar atribuţiile ministrului Justiţiei depăşesc cu mult problematica legată de anticorupţie şi comunicare", a declarat Dana Gîrbovan, preşedinte UNJR, într-un comunicat transmis Agerpres.

Dana Gîrbovan arată că atribuţiile ministrului Justiţiei nu se limitează la coordonarea activităţii Parchetelor şi numirea procurorilor generali, ci vizează în special elaborarea strategiei programului de guvernare în domeniu.

'Pe lângă cunoaşterea rolului instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor într-un stat democratic, este necesar ca ministrul de Justiţie să cunoască îndeaproape şi să aibă o experienţă proprie în aplicarea dispoziţiilor legale şi a tot ceea ce presupune administrarea justiţiei', a subliniat Gîrbovan.

Potrivit acesteia, este 'surprinzătoare şi de neînţeles' desemnarea într-un guvern, ce se doreşte a fi de tehnocraţi, a unei persoane fără studii juridice în fruntea Ministerului Justiţiei. În aceste condiţii, UNJR a anunţat că pregăteşte o listă de întrebări comisiilor parlamentare care vor audia noul ministru al Justiţiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel