Corlăţean, proiectul de autonomie UDMR: Nu sunt entuziast, măcar se dezbate democratic

titus corlatean
titus corlatean

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri, despre proiectul legislativ al UDMR privind autonomia, că nu este foarte entuziast, dar preferă acest tip de dezbateri.

Ministrul de Externe a fost întrebat, la o dezbatere organizată de Fundaţia Europeană Titulescu – Centrul de Studii Strategice, de unul dintre participanţi, legat de o eventuală autonomie teritorială a secuilor.

"Cunoaşteţi foarte bine poziţia noastră, a Guvernului, prin vocea primului-ministru şi a mea, ca ministru de Externe. Vă spun cu toată modestia, nu am ezitat, şi chiar dacă am avut, poate, un moment de cumpănă şi de risc în existenţa sau nu a unei coaliţii guvernamentale, în continuare, într-o perioadă importantă, politic, în această toamnă electorală", a spus Corlăţean.

CITEȘTE ȘI: Proiectul de autonomie al UDMR. Dragnea: ”Constituţia este foarte clară”

Ministrul de Externe a precizat că nu se va declara nicio autonomie în luna octombrie, acest termen fiind invocat în întrebarea ce i-a fost adresată. "Răspunsul este nu, faptul că se promovează nişte proiecte legislative care nu au girul Guvernului, nu au fost discutate în coaliţie, este o iniţiativă individuală, a unui partener de coaliţie. Da, nu sunt foarte entuziast faţă de acest proiect legislativ, în mod evident, dar vă spun, pe de altă parte, că prefer acest tip de dezbateri, chiar mai complicate, într-un cadru democratic, nu în stradă", a spus el, menţionând că "în Parlament avem argumentele şi poziţiile foarte clar ca acest tip de propunere legislativă care încalcă constituţia să fie respins”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel