Raportul referitor la Victor Paul Dobre trebuie redactat până la 10 septembrie

dobre dc
dobre dc

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a declarat că raportul Comisiei Juridice  trebuie să se pronunțe până pe 10 septembrie în cazul fostului ministru al Administrației, Victor Paul Dobre, iar juriștii Camerei urmând să se reunească în şedinţă la 27 august.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat astăzi după terminarea reuniunii, că decizia în cazul lui Dobre a fost luată în unanimitate. Membrii BP au luat în discuţie marţi sesizarea primită de la Parchetul General privind începerea urmării penale faţă de Victor Paul Dobre, informează Agerpres. "Am primit o sesizare de la Parchetul General, semnată de procurorul general, pentru începerea urmării penale faţă de un deputat, fost ministru al Administraţiei. Eu am studiat, aşa cum am şi promis, documentele. Conform Regulamentului şi procedurii legale, pentru ca nu cumva cineva să spună că Parlamentul obstrucţionează Justiţia, am convocat astăzi un BP, deci la patru zile de când am primit documentul," a declarat Valeriu Zgonea. Acesta a mai adăugat că BP va trimite actul la Comisia Juridică, procedura fiind îndeplinită. Zgonea a precizat înaintea ședinței că a discutat cu lideri ai grupurilor parlamentare și cu membrii BP, dintre care o parte erau în străinătate și a arătat că potrivit Regulamentului, nu există o procedură explicită pentru momentul dintre două sesiuni ordinare: "Şi am preferat această decizie, nu o consultare telefonică, ci convocarea unui Birou Permanent", a menționat președintele Camerei Deputaților.

Valeriu Zgonea a adăugat că a analizat corespunzător documentele referitoare la V.P. Dobre și că procedurile legale au fost respectate. "Dacă vă uitaţi la cazurile similare, la doamna Ridzi, a durat o săptămână până s-a întâlnit Biroul Permanent şi eram în sesiune. Acum suntem între două sesiuni ordinare, sunt patru zile de când am primit această scrisoare, am trimis-o Comisiei juridice. Comisia juridică lucrează în ultima săptămână din luna august, nu avem nicio problemă, şi în prima săptămână din luna septembrie colegii din Comisia juridică vor transmite un raport Biroului Permanent care va pune pe ordinea de zi cu prioritate," a declarat Zgonea.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că nu consideră necesară convocarea unei sesiuni extraordinare pentru acest caz, deoarece asta ar însemna autopronunțare și existența unui raport, ceea ce nu se întâmplă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel