WannaCry: Cum te poți proteja de virusul care a zguduit întreaga lume

WannaCry a afectat peste 300.000 de calculatoare care au instalate Windows, din peste 150 de țări, printre care și România. Atacul cibernetic este global și cel mai mare din istorie. 

Odată ce îți este atacat computerul prin ransomware-ul WannaCry, practic, nu mai poți face nimic. Ți se cere o sumă de bani pentru a-ți putea recupera datele. 

Pentru a nu ajunge în această situație, îți poți asigura PC-ul mai bine. Microsoft a dezvăluit ce poți face pentru a nu fi afectat de virus. 

”Cei care rulează antivirusul nostru gratuit sau care au activat «Windows Update» sunt protejați. Luând în considerație posibilul impact asupra clienților noștri și a afacerilor acestora, am creat actualizări și pentru Windows XP, Windows 8 și Windows Server 2003”, au spus oficialii Microsoft. 

[citeste si]

Primele țări vizate de atacul cibernetic au fost Marea Britanie și Spania. În România, cea mai afectată a fost fabrica Dacia-Renault, care a fost nevoită să-și oprească linia de producție pentru o zi întreagă.

Cei care nu au făcut update-urile, o pot face manual. Microsoft recomandă instalarea acestora pe toate PC-urile Windows, pentru a fi siguri că utilizatorii sunt feriți de atac. 

Pentru mai multe informații apăsați AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel