Un nou ATAC CIBERNETC: Amploare mult mai MARE

Un nou atac cibernetic la scară uriașă afectează sute de mii de calculatoare din întreaga lume, informează AFP, care citează experți în securitate cibernetică, potrivit B1.

După atacul "WannaCry" de vineri, cercetătorii companiei Proofpoint au descoperit un nou atac similar acestuia numit Adylkuzz.

El folosește mai multe instrumente recent dezvăluite de NSA și care exploatează vulnerabilități ale sistemului de operare Microsoft, a declarat Nicolas Godier, expert al proofpoint, citat de lesoir.be.

"Nu cunoaștem până în acest moment cât de puternic este atacul, dar sute de mii de calculatoare ar putea fi infectate", a declarat Robert Holmes, vicepreședinte Proofpoint, potrivit sursei citate.

Acesta a precizat că atacul Adylkuzz este de o amploare mult mai mare decât WannaCry.

Concret, acest software este introdus în calculatoare din cauza aceleiași vulnerabilități care a permis desfășurarea atacului WannaCry.

Malware-ul crează apoi în calculatoarele respective, fără ca utilizatorii lor să-și dea seama, unități nedetectabile de monedă virtuală Monero (comparabilă cu Bitcoin). Rezultatul operațiunii este trimis apoi pe adrese criptate.

Proofpoint precizează că performanțele slabe ale calculatoarelor pot indica o posibilă virusare a acestora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel